Padre Azul Añejo to tequila klasy premium, powstająca w Dolinie Tequili w stanie Jalisco w Meksyku. Produkowana w 100% z niebieskiej agawy Weber, poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania w beczkach z amerykańskiego dębu po bourbonie. Minimum 18 miesięcy leżakowania sprawia, że trunek nabiera bogatego smaku, aksamitnej tekstury i złocistej barwy.
Padre Azul Añejo to tequila klasy premium, powstająca w Dolinie Tequili w stanie Jalisco w Meksyku. Produkowana w 100% z niebieskiej agawy Weber, poddawana jest długiemu procesowi dojrzewania w beczkach z amerykańskiego dębu po bourbonie. Minimum 18 miesięcy leżakowania sprawia, że trunek nabiera bogatego smaku, aksamitnej tekstury i złocistej barwy.
Rodzaj: Añejo (długo leżakowana)
Surowiec: 100% Blue Weber Agave
Dojrzewanie: co najmniej 18 miesięcy w beczkach po bourbonie
Pochodzenie: Jalisco, Meksyk
Zawartość alkoholu: 40%
Pojemność: 0,7 L
Aromat: wanilia, karmel, suszone owoce, przyprawy korzenne i lekki akcent dębu
Smak: pełny i aksamitny – miód, czekolada, karmel, dojrzała agawa, nuty tytoniu i przypraw
Finisz: długi, gładki, z wyraźnym akcentem wanilii i drewna
Na czysto: najlepiej serwować w temperaturze pokojowej w kieliszkach degustacyjnych
Z lodem: lód uwydatnia słodsze nuty wanilii i karmelu
Do koktajli: świetna do wyrafinowanych drinków premium, choć najlepiej smakuje solo
Padre Azul Añejo to wyjątkowa tequila klasy premium, której charakter kształtuje długie dojrzewanie w dębowych beczkach. Zbalansowana, głęboka i szlachetna – doskonała propozycja dla koneserów tequili i miłośników wyrafinowanych destylatów.