Jack Daniel’s Triple Mash to nowa, stała pozycja w serii bonded, stworzona w 2022 roku. To blend trzech wyklarowanych whiskey typu bottled‑in‑bond, pochodzących z jednej destylarni i destylacji, dojrzewających minimum 4 lata: 60 % Tennessee Rye, 20 % klasycznej Tennessee Whiskey oraz 20 % American Malt (100% słodowany jęczmień) – wszystko w jednej butelce o sile 50 % ABV (100 proof)
Jack Daniel’s Triple Mash to nowa, stała pozycja w serii bonded, stworzona w 2022 roku. To blend trzech wyklarowanych whiskey typu bottled‑in‑bond, pochodzących z jednej destylarni i destylacji, dojrzewających minimum 4 lata: 60 % Tennessee Rye, 20 % klasycznej Tennessee Whiskey oraz 20 % American Malt (100% słodowany jęczmień) – wszystko w jednej butelce o sile 50 % ABV (100 proof)
Rodzaj: blended straight whiskey, bonded
Pojemność: 0,7 L
Pochodzenie: Tennessee, USA (destylarnia Jack Daniel’s)
Aromat: nuty czerwonych owoców (malina, ciemna wiśnia), herbata Earl Grey, cedr i przyprawy – ciepło pieprzu i sosnowych tonów
Smak: owocowo‑orzechowy – malina, marcepan, cola, z podbiciem wanilii, karmelu, z wyraźnym akcentem dębu i ziół
Finisz: średnio-długi, zbalansowany – przyprawowy i dębowy, z nutą słodkich owoców i cedrowych akcentów
Solo: w temperaturze pokojowej – by wydobyć pełnię aromatów
Na lodzie: chłodzi i łagodzi, otwierając bakalie i dębową głębię
W koktajlach: doskonały do Old Fashioned, Manhattan, Sazerac – dodaje struktury i głębi bonded whiskey
Z wodą: kilka kropli pozwala otworzyć warstwy smakowe i złagodzić moc
Jack Daniel’s Triple Mash to prawdziwa eksploracja bonded whiskey – blend trzech mocnych trunków: rye, Tennessee i malt, każda bonded. Ponad 4‑letnie dojrzewanie, pełne 50% ABV i złożony, bogaty profil smakowy czynią z niego wyjątkową pozycję – doskonałą do degustacji i jako wyjątkowa baza do klasycznych koktajli. To odważna propozycja dla miłośników korzenno-owocowych, intensywnych trunków.